RM SALAMANDRY
Salamandry to otwarte urządzenia, posiadające grzałki generujące ciepło przepływające przez komorę od góry do dołu.
Dzięki specjalnej konstrukcji grzałek, możliwe jest ich obniżanie by zmniejszyć dystans między produktem spożywczym a źródłem ciepła. To pozwala skutecznie rozmrażać, podgrzewać i zapiekać a nawet grillować produkty za pomocą jednego urządzenia.
Konstrukcja w całości wykonana ze stali nierdzewnej oraz cyfrowy panel sterowania sprawia, że urządzenie jest nie tylko trwałe, ale też łatwe w obsłudze i czyszczeniu. W połączeniu z wielofunkcyjnym zastosowaniem tworzy idealny element wyposażenia nowoczesnej, profesjonalnej kuchni. Salamandry nie tylko w środowisku naturalnym, ale też w kuchni żyją w zgodzie z eko-systemem; osiągnęliśmy bardzo dobre dopasowanie termiczne, dzięki czemu sprawność cieplna została podniesiona bez zwiększenia zapotrzebowania energetycznego. To pozwala naszym salamandrom na oszczędności energii rzędu 79%. Do tego łatwa konserwacja i czyszczenie podstawowymi środkami sprawia, że salamandry świetnie współpracują z każdym kucharzem.