...znakomity, doświadczony kucharz. Uzyskał tytuł Executive Chef na New York University of Technology. W swojej wędrówce kulinarnej poznał wiele rodzajów kuchni świata. Pracował m.in.:
- we włoskiej restauracji „Rottiseria” w Baassano Del Grappa
- w kuchni żydowskiej pracując w restauracji „Arche Noach” w Wiedniu
- był Szefem Kuchni i menedżerem w restauracjach: „Bożena B&B” w Nowym Jorku w „Antipasti i Fandango” w Arizonie, „The Boardwallk” w Lake George.
Ostatnie lata to już dzielenie się nabytą wiedzą, organizowanie i uruchamianie nowych obiektów gastronomiczno-hotelarskich:
- Hotel Forum,
- Hotel Kontrast,
- Hotel Eden (wszystkie w Krakowie)
Restauracje:
- Polakowski,
- Polskie Smaki,
- Nova,
- Klezmer Hois
- i wiele innych.
W chwili obecnej oprócz oddawania się swojej pasji kucharskiej prowadzi szkolenia i prezentacje w zakresie obsługi pieców konwekcyjno-parowych i nowoczesnych technologii i urządzeń w gastronomii. Jest członkiem WACS-World Association of Chefs Societies, Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Euro-Toques- Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy, Beskidzkiego Klubu Kulinarnego.