RM GASTRO
Pierwszorzędne kuchnie. Dla prawdziwych profesjonalistów.

Krzysztof Gawlik

...znakomity, doświadczony kucharz. Uzyskał tytuł Executive Chef na New York University of Technology. W swojej wędrówce kulinarnej poznał wiele rodzajów kuchni świata. Pracował m.in.:

  • we włoskiej restauracji „Rottiseria” w Baassano Del Grappa
  • w kuchni żydowskiej pracując w restauracji „Arche Noach” w Wiedniu
  • był Szefem Kuchni i menedżerem w restauracjach: „Bożena B&B” w Nowym Jorku w „Antipasti i Fandango” w Arizonie, „The Boardwallk” w Lake George.

Ostatnie lata to już dzielenie się nabytą wiedzą, organizowanie i uruchamianie nowych obiektów gastronomiczno-hotelarskich:

  • Hotel Forum, 
  • Hotel Kontrast,
  • Hotel Eden (wszystkie w Krakowie)

Restauracje:

  • Polakowski,
  • Polskie Smaki,
  • Nova,
  • Klezmer Hois
  • i wiele innych.

W chwili obecnej oprócz oddawania się swojej pasji kucharskiej prowadzi szkolenia i prezentacje w zakresie obsługi pieców konwekcyjno-parowych i nowoczesnych technologii i urządzeń w gastronomii. Jest członkiem WACS-World Association of Chefs Societies, Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Euro-Toques- Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy, Beskidzkiego Klubu Kulinarnego.

 

 

RM Gastro Polska