...jest członkiem Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników. W chwili obecnej swoją pasję do kuchni kontynuuje pod okiem Krzysztofa Gawlika, prowadząc szkolenia i prezentacje urządzeń gastronomicznych. Jako Kucharz Firmowy i Specjalista dz. Sprzedaży RM GASTRO jest również odpowiedzialny za projekty technologiczne obiektów gastronomicznych, służy doradztwem kulinarnym oraz pomocą w optymalnym doborze urządzeń właścicielom restauracji.
Swoją przygodę z gastronomią rozpoczął w Zespole Szkół Gastronomicznych w Tychach od zawodu Cukiernik. W tym zawodzie przez kilka lat zdobywał doświadczenie w Cukierni Józefa Miszteli w Tychach. Tytuł Ciastkarz Czeladnik uzyskał w 1996 roku zdając egzamin u mistrza ciastkarstwa Pana Antoniego Dryszla w Katowicach-Szopienicach na ocenę bardzo dobrą. Krokiem w kierunku kuchni
była nauka w Technikum Gastronomicznym w Tychach uwieńczona profesją Technik Technologii Żywienia Zbiorowego. Doświadczenie w kuchni zdobywał pracując w restauracjach na Śląsku. Przez kolejne lata pracował jako Specjalista dz. Sprzedaży w branży browarniczej oraz gstronomicznej.
… „dzięki temu że Ślązacy mieli styczność w swojej historii z Niemcami, Austriakami, Rosjanami, Żydami, Włochami i Francuzami, Kuchnia Śląska jest bardzo urozmaicona i jest jedną z najbogatszych w produkty kuchni w Polsce. Dlatego tak mnie fascynuje i inspiruje. Wiemy, że tradycyjna rodzina śląska w piątek nie zje mięsa tylko rybę, a w niedzielę obowiązkowo rosół, rolada, kluski i modra kapusta. Wiemy również, jak Ślązacy są otwarci dla innych i gościnni. Przez to Kuchnia Śląska jest znana w całej Polsce i i nie tylko. Najbardziej rozpowszechnione są podstawowe dania, ale myślę że przez pokazanie innych śląskich przepisów, a dodatkowo przedstawienie ich w nowoczesnym stylu, wzbudzi niesamowite zainteresowanie kuchnią i regionem.”