Już za 7 dni w siedzibie RM Gastro będziemy gościć kucharzy, którzy staną w szranki o puchar Mistrza Polski w Podawaniu Baraniny.
To już XV edycja tego konkursu, który odbywa się podczas Święta Baraniny szczycącego się wieloletnią tradycją oraz stabilną pozycją w kalendarzu imprez Podbeskidzia.
W Studiu Kulinarnym swoje możliwości pokaże 11 dwuosobowych drużyn z całej polski. Będą podlegać ocenie 10-osobowego jury.
Zwycięska drużyna otrzyma przepustkę do konkursu o Kulinarny Puchar Polski.
Będziemy relacjonować to wydarzenie na naszym fanpage’u - zapraszamy! https://www.facebook.com/RMgastroPL
AKTUALIZACJA 31.08.2022
Z tego pełnego wrażeń wydarzenia, wyłonione zostały trzy zwycięskie zespoły. Choć na uwagę zasługuje każda z dziesięciu drużyn, które w sobotę stanęły w szranki o przepustkę do Kulinarny Puchar Polski
Zapraszamy do obejrzenia krótkiej fotorelacji na naszym fanpage’u https://www.facebook.com/RMgastroPL z tych gastronomicznych zmagań.
Gratulujemy każdej drużynie – pokazaliście odwagę, klasę i kulinarny zmysł. Dziękujemy za przybycie do RM Gastro!
I MIEJSCE
Łukasz Wódz, Sebastian Plasota
Karczma u Jakuba, Grójec
II MIEJSCE
Daniel Ottlik, Michał Praszałek
Seidorf Mountain Resort, Sosnówka
III MIEJSCE
Kamil Rogoziński, Andrii Patselia
SATORIA Group SA, Warszawa
Pozostałe zespoły:
Restauracja Cucina
Restauracja Scoria Bydgoszcz
Crystal Mountain
Ratajska
Best Western Hotel Felix
Restauracja Miodowa
Pastamore by Dawid Konior