Podczas targów POLAGRA, które odbyły się w Poznaniu w dniach 26-28 września 2022 r. można było podziwiać rywalizację zawodników o Kulinarny Puchar Polski.
Stanowiska konkursowe KPP zostały wyposażone w urządzenia RM Gastro.
Mistrzom kuchni udostępniliśmy szafy chłodnicze REDFOX, szokówki, pakowarki oraz podgrzewacze do talerzy.
Na tegorocznej gali konkursu wyłoniono "Najlepszego z Najlepszych".
Najwyższą liczbę punktów od wszystkich sędziów jury konkursowego otrzymał zespół Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski, którzy tym samym zostali zwycięzcami 20 edycji Kulinarnego Pucharu Polski.
Serdecznie gratulujemy!
Klasyfikacja drużyn:
- Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski – 1385 punktów
- Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro - 1375 pkt
- Tomasz Ziółkowski i Oliwier Kowalczyk - 1373 pkt
Przypominamy, że na miesiąc przed wielkim finałem rozegrano ostatni konkurs nominowany do tegorocznego finału - XV Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny, których kulinarna rywalizacja odbyła się w siedzibie RM Gastro w Ustroniu.