Przed nami dwa wyjątkowe wydarzenia kulinarne, w których RM Gastro Polska bierze udział – Bocuse d’Or Poland oraz Arte Culinaria Italiana.
Bocuse d’Or, mający już ponad 30-letnią historię, został stworzony przez legendarnego Paula Bocuse’a, współtwórcę nouvelle cuisine.
Konkurs ten od początku ma charakter indywidualny – uczestniczy w nim kucharz z pomocnikiem, co odróżnia go od wielu innych wydarzeń kulinarnych na świecie.
„Arte Culinaria Italiana” to jeden z najbardziej prestiżowych i najstarszych konkursów kulinarnych w Polsce.
Od lat gromadzi on najlepszych szefów kuchni, pielęgnując tradycję włoskiej sztuki kulinarnej i bogaty dorobek gastronomiczny.
Podczas obu wydarzeń RM Gastro zaprezentuje rozwiązania gastronomiczne, wspierając jednocześnie profesjonalnych kucharzy.
Konkurs Bocuse D'or odbędzie się już 6 listopada, podczas 31. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®, w EXPO Kraków, a Arte Culinaria Italiana 8 listopada w Arche Pałac i Folwark Łochów.
Do zobaczenia!