RM GASTRO
Pierwszorzędne kuchnie. Dla prawdziwych profesjonalistów.

RETIGO GREEN CONCEPT 29.04.2020

Czy wiesz, że ….

w ostatnich latach szczególnie dostrzegamy i czujemy potrzebę dbania o Matkę Naturę. Nasze piece RETIGO dzięki technologii GREEN CONCEPT wpisują się idealnie w ten trend, są ekologiczne i chronią środowisko.

1. Żywotność pieca konwekcyjno-parowego nie kończy się wraz z jego utylizacją.
Prawie 98% materiałów zużytych do produkcji pieców Retigo Vision w pełni nadaje się do recyklingu.

2. System oszczędzania wody.
Unikalna konstrukcja systemu odpływu wymaga minimalnej ilości wody do chłodzenia.
To rozwiązanie znacznie zmniejsza całkowite zużycie wody.

3. Zaawansowany system wytwarzania pary.
Zapewnia szybkie wytwarzanie mocno nasyconej pary, za pomocą zintegrowanego wymiennika ciepła, przy minimalnych wymaganiach, dotyczących zużycia wody i energii.

4. Minimalizacja strat cieplnych.
Specjalna izolacja komory gotowania i potrójne szyby w drzwiach w Retigo Vision zapewniają najniższe możliwe zużycie energii podczas procesu gotowania.

RM Gastro Polska