Wojciech Harapkiewicz – szef kuchni Restauracji Boreczna, właściciel autorskiego konceptu La Cantina by Harapkiewicz, a prywatnie – wielki entuzjasta kuchni rybnej.
Kariera kulinarna pana Harapkiewicza obejmuje pracę w renomowanych restauracjach w Szwajcarii, Niemczech oraz we Włoszech, w tym w lokalach wyróżnionych gwiazdkami Michelin.
Na swoim koncie ma również liczne szkolenia zagraniczne oraz doświadczenie w obsłudze najbardziej wymagających gości, wśród których znaleźli się m.in. Jego Świątobliwość Dalajlama XIV, Prezydenci Rzeczypospolitej Polskiej oraz przedstawiciele europejskich rodów królewskich.
W uznaniu za wkład w rozwój polskiej gastronomii otrzymał liczne wyróżnienia – m.in. nagrodę Hermes Poradnika Restauratora (2016) w kategorii „Restauracja z tradycją” oraz tytuł „Szefa Kuchni Tradycyjnej 2018” przyznany przez przewodnik Gault&Millau Polska. Jest także ambasadorem marek Nestlé oraz Bunge.
Od drugiej edycji konkursu Czas na rybę Pan Wojciech Harapkiewicz zasiada w gronie jurorów, dzieląc się swoją wiedzą, pasją oraz wrażliwością na smak i jakość.
Jego obecność gwarantuje ocenę profesjonalną, bezstronną i opartą na najwyższych standardach sztuki kulinarnej.