RM Gastro - Partnerem technicznym Bocus d'Or Poland
Zwycięzcą polskiej selekcji Bocuse d'Or Poland 2023 został Kamil Tłuczek z Grand Hotel Boutique w Rzeszowie, 2 nagrodę otrzymał Grzegorz Miśta z Hotel Natura Residence w Siewierzu, 3. nagrodę - Tomasz Soczumski z Żółty Słoń w Kielcach.
Bocuse d'Or to cykliczny prestiżowy konkurs kulinarny.
Udział w nim jest marzeniem wielu szefów kuchni a wygrana, w międzynarodowym finale w Lyonie, to przepustka do wielkiego kulinarnego świata.
Celem konkursu jest rozwijanie i promowanie młodych talentów w kraju i poza granicami, prezentacja różnorodności dziedzictwa polskiej gastronomii oraz zwiększenie świadomości kulinarnej kucharzy i szefów kuchni.
Tegoroczny konkurs odbył się 9 listopada w Krakowie, podczas jubileuszowych 30. Targów HORECA.
Szóstka kandydatów miała możliwość pokazania swoich umiejętności przed publicznością i jury, złożonym z najwybitniejszych szefów kuchni na świecie. Wyłoniony zwycięzca reprezentować będzie Polskę w Europejskich eliminacjach.
RM Gastro, jako Partner techniczny Bocus d'Or, udostępnił na potrzeby konkursu profesjonalny sprzęt gastronomiczny z oferty obu swoich katalogów RM i REDFOX, w tym szafy chłodnicze, schładzarko-zamrażarki szokowe, meble nierdzewne oraz piece konwekcyjno-parowe Retigo.