RM GASTRO
Pierwszorzędne kuchnie. Dla prawdziwych profesjonalistów.
rmgastro.com

Mistrzostwa Polski 04.09.2017

Zapraszamy na fotorelację z XII Mistrzostw Polski w podawaniu Baraniny. Konkurs nominowany jest do KPP i wyłonił jedenastą, czyli ostatnią, drużynę która zawalczy o Kulinarny Puchar Polski.

Kolejny raz impreza odbywała się w Studiu Kulinarnym RM Gastro, uczestnicy tworząc swoje popisowe dania, korzystać mogli z linii RM oraz nowych pieców konwekcyjno-parowych Retigo Vision.

Przedmiotem Konkursu było danie główne i deser.

Obowiązkowym produktem do przygotowania dania głównego: - comber z polskiej jagnięcy z kością lub bez kości z obowiązkowym użyciem; kaszy jaglanej, rabarbaru i kurki (pieprznik jadalny) Olej z esencją masła „Kruszwica”

Obowiązkowym produktem deseru był: - ser owczy; bryndza, bundz, oscypek z obowiązkowym dodatkiem; likier czekoladowy firmy „Chopin”.

Zwycięzcami konkursu okrzyknięto Emila Klimasa i Dawida Feist, z restauracji Cucina
II miejsce zajęli Michał Kozłowski i Bartosz Fabiś restauracja Nifty No.20
III miejsce zajęli Dawid Zagrzywiec i Piotr Gipsiak z Coutyard by Marriott 

Uczestników oceniali: Andrzej Bryk (Przewodniczący Jury) oraz Krzysztof Gawlik, Jacek Zięba, Thierry Ayel Francja, Wojciech Balicki, Szczygielski Piotr koordynator OSSKiC, Mariusz Jeznach, Jacek Schliske, Mariusz Nowicki. Czas odmierzał Maciek Kołodziejczyk.

 

Gratulujemy!